پد سلولزی
پد سلولزی یکی از واسطه های سرمایش تبخیری است که از لایه های متعدد ورق های نازک و موج دار کاغد کرافت با خاصیت جذب آب بالا تشکیل میشود. این ورق های نازک به وسیله ی رزین جهت جلوگیری از فاسد شدن و تجزیه شدن در مواجهه با آب، اشباع و مقاوم سازی شده اند. پد سلولزی به واسطه شکل هندسی و بافت منظمی که دارد باعث میشود آب در سرتاسر آن به طور یکنواخت پخش شود و سطح تماس بالایی را با جریان عبوری هوا ایجاد نماید. حرکت هوا در لایه های صلب و خیس پد و عدم حمل قطرات آب به داخل فضای سرمایش، موجب تبخیر حداکثری آب شده و خنکای بالایی ایجاد میکند. شکل هندسی و بافت منظم پد حاصل استقرار زوایا و طول موجهای متفاوت لایه های کاغذ کرافت بر روی هم است.
نقش رزین سیماکریل® R-803 در تولید پد های سلولوزی چیست ؟
سیماکریل® R-803 به منظور استفاده در فرمولاسیون رنگهای پایه آبی، وبه عنوان پوشش برای کاغذ کرافت توصیه میشود.
فیلم تشکیل شده توسط سیماکریل® R-803 در برابر اشعه فرابنفش مقاوم بوده چسبندگی عالی دارد و طی زمان تغییر رنگ نمیدهد. ثبات شستشویی تر، ثبات شستشویی خشک و پیگمنت خوری مناسب از دیگر ویژگیهای بارز سیماکریل® R-803 محسوب میشود. ضمن اینکه پوششهای بر پایه R-803 در برابر تاول زدن مقاوم هستند.
پد سلولزی چه خصوصیات و ویژگی هایی دارد؟
پد سلولزی چه مزیت های به نسبت محصولات جایگزین دارد؟
استفاده از پد سلولزی چه منافعی دارد؟
با استفاده از پد سلولزی به دلیل ویژگیها و خصوصیاتی که ذکر شد، مقدار مصرف انرژی در بلند مدت کاهش میابد، خنکای مطلوب تری به فضای سرمایش میرسد، هزینه تعویض سالیانه و خرید مجدد پوشال کاهش میابد، فضای سرمایش عاری از قارچها و باکتری های مضر خواهد شد و تنفسی سالم تر در خنکایی مطلوب به وجود می آید.
پد سلولزی در چه صنایعی استفاده میشود؟
صنایعی که به هر نحو از سیستم سرمایش تبخیری برای تولید محصولات خو استفاده میکنند، میتوانند از سیستم فن و پد برای کاهش دما هوای محیط در فصل گرما استفاده میکنند. در واقع تولید کنندگان دستگاه های ایجاد سرمایش و یا شرکت هایی که با استفاده از سیستم پد و فن سرمایش ایجاد میکنند، پد سلولزی را به عنوان جایگزینی مناسب برای پوشال معرفی میکنند و میشناسند.
در حال حاضر صنایع زیر از پد سلولزی استفاده میکنند
به ارزش استفاده از سیستم خنک کننده تبخیری پی برده اند و از این سیستم استفاده میکنند.
توضیح این نکته لازم است که عبور هوا از لایه های صلب و مرطوب پد سولوزی بواسطه هر دستگاهی که باشد (موتور کولر، فن اگزاست، دستگاه هایی که دهش هوا را انجام میدهند، دستگاه هایی که مکش هوا را انجام میدهند) و یا حتی عبور هوا از پد سلولزی با سرعت مناسب بدون هیچ دستگاهی، در فصل گرما باعث ایجاد سرمایش تبخیری خواهد شد.
تولید کنندگان عمده پد سلولزی چه کشورهایی هستند؟
کشور های سوئد، چین، هند، تایوان و پاکستان و ایران از تولید کنندگان عمده پد سلولزی هستند. علی رغم حجم زیادی که پد سلولزی بعد از تولید و انبارش دارد، وزن آن خیلی کم است، به همین هزینه حمل پد سلولزی تا مقصد پر هزینه خواهد بود. بیشتر شرکت های تولید کننده ی عمده پد سلولزی ترجیح میدهند، با توجه به وضعیت بازار در کشورهای خریدار خط تولید خود را راه اندازی کنند به جای اینکه پد سلولزی را به نقاط دوردست صادر نمایند.
بخوانید: چرا استفاده از رزین های پایه آب رو به رشد است ؟