سیماب رزین

رزین سیلیکونی

رزین سیلیکونی

رزین سیلیکونی یکی از ماده‌ها و پلیمرهای پر استفاده در صنایع مختلف به حساب می‌آید. پلیمر ماده ای است که در دسته ترکیبات آلی قرار می‌گیرد و از اتصال چند مونومر تشکیل می‌شود. برخی از پلیمرها وزن‌های متفاوتی دارند که نوع کم وزن و دارای ساختار سه بعدی زنجیره ای، رزین سیلیکونی نامیده می‌شود. رزین‌ها ترکیباتی هستند که بسیار چسبنده بوده و اگر در شرایط خاصی قرار بگیرند احتمال سخت شدن آن‌ها وجود خواهد داشت. این  نوع رزین می‌تواند کاربردهای زیادی داشته باشد که برای خرید آن باید با همه آن‌ها آشنا شوید.

سیلیکونی رزین

رزین سیلیکونی چیست؟

 رزین‌ها بسته به مقدار گروه‌های Q یا T ساختارهای بسیار متنوعی دارند. همان طور که می‌دانید رزین‌ها به دو دسته واکنشی و غیر واکنشی تقسیم می‌شوند. نوع غیر واکنشی به دو شاخه تقسیم شده که تاثیر زیادی بر مشخص کردن ویژگی‌های رزین دارند. گروه متیل خاصیت آب گریزی، سختی و رهاسازی را ایجاد می‌کند. این در حالی است که گروه فنیل در برابر دما مقاومت خواهد کرد.

رزین سیلیکونی از یک مرکز تولید سیلیکون خارج می‌شود. این ماده در ابتدا فرموله شده و اگر از گروه متیل برای ساخت سیلیکون استفاده شود، افراد از آن‌ها در صنایع مختلف می‌توانند جهت فرموله کردن محصولات و عامل رهاسازی برای موادی مانند ترموپلاستیک و PU استفاده کنند. این نوع رزین از اتم‌های اکسیژن و سیلیکون تشکیل شده که این امر سبب می‌شود میزان مقاومت آن‌ها نسبت به گرما بیشتر شود. رزین سیلیکون یک ساختار اصلی دارد که با استفاده از اکسیژن و سیلیس به وجود می‌آید.

سپس آریل و بنیان آلکیل به عنوان بنیان‌های آلی اضافه شونده به آن متصل خواهند شد. این نوع رزین‌ها را با نام‌های دیگری مانند پلی سیلوکسان هم می‌شناسند. مونومر سیلان یکی از اجزای این پلیمر به حساب می‌آید که از ترکیب سیلیسیم با ترکیبات هالوژن دار اشباع شده در دمای بالا به دست می‌آید. از طرفی، این ماده پایه معدنی دارد و اگر بخواهید ساختار آن را تغییر دهید، باید به آن‌ها کربن، نیتروژن یا هیدروژن اضافه کنید.

نحوه تولید رزین سیلیکونی چگونه است؟

رزین سیلیکونی یک پلی ارگانوسیلوساکسون با ساختار شبکه ای متقابل است که اکسیژن و سیلیکون زنجیره اصلی آن به حساب می‌آیند. برای تولید این ماده باید سلسله مراحلی طی شود. در ابتدا، مخلوط‌های مختلف متیل فنیل دی کلروسیلان یا دی کلروسیلان در حلال‌های آلی و دماهای پایین‌تر هیدرولیز می‌شوند تا هیدرولیزهای اسیدی به دست بیایند.

محصول اولیه هیدرولیز مخلوطی از پلیمرهای حلقوی، متقاطع و خطی است که معمولا حاوی تعداد زیادی از گروه هیدروکسیل خواهد بود. هیدرولیز با آب شسته می‌شود تا اسید آن از بین رفته و پلی کندانس اولیه خنثی در طی یک عملیات حرارتی در هوا اکسید می‌شود. در نهایت یک ساختار شبکه ای سه بعدی ایجاد خواهد شد.

ویژگی‌ها و مشخصات رزین سیلیکونی به صورت کامل

رزین سیلیکونی مشخصات و مزایای زیادی دارد که عبارتند از:

  • تمیز کردن آسان
  • پایداری حرارتی بالا
  • چسبندگی عالی به سطح قالب‌ها
  • استفاده آسان
  • پرداخت سطح با کیفیت بالا
  • حالت محلول یا مایع
  • وزن مولکولی: 2000 الی 5000
  • داشتن چسبندگی خوب در برابر آلومینیوم و فولاد
  • اگر دارای 50 تا 80 درصد جامد باشد، می‌توان آن را حمل کرد.
  • دارای قابلیت پخته شدن تا دمای 250 درجه سانتی گراد

در ترکیبات کتونی و سیلیکونی قابلیت حل شوندگی بالایی دارند. در مقابل، در موادی مانند الکل‌ها به راحتی حل نخواهند شد. شما می‌توانید رزین سیلیکونی را با موادی مانند پلی ایزوسیانات‌ها ترکیب کنید. در نتیجه، در برابر خوردگی و دمای بالا مقاومت زیادی خواهد داشت. رزین سیلیکونی یک پلاستیک ترموست است که یکی از برجسته‌ترین خواص آن پایداری عالی در اکسیداسیون حرارتی خواهد بود. پس از حرارت دادن در دمای 250 درجه سانتیگراد به مدت 24 ساعت، این ماده تنها 2 تا 8 درصد کاهش وزن خواهد داشت.

ویژگی رزین سیلیکونی

رزین سیلیکونی در چه مواردی کاربرد دارد؟

برای خرید و استفاده بیشتر از این رزین بهتر است که با کاربردهای آن به طور کامل آشنا شوید. رزین سیلیکونی یکی از ماده‌های مهم به حساب می‌آید که به طور گسترده در صنایع الکترونیک، برق، نساجی و شیمیایی استفاده می‌شود. این ماده را می‌توانید برای پوشش منسوجات به کار ببرید. بسیاری از محققان از رزین‌های سیلیکونی برای بهبود عملکرد پلیمرها در کاربردهایی مانند چسب حساس به فشار و بسته‌بندی الکترونیکی استفاده کرده‌اند.

به طور کلی، کاربردهای این ماده را می‌توان در موارد زیر بیان کرد:

 

استفاده در ساخت LED

رزین‌های سیلیکونی از مقاومت خوبی برخوردار هستند و در چراغ‌های پشتی تلویزیون و LED ها برای روشنایی و سایر برنامه‌های کاربردی که نیاز به کارکرد طولانی مدت دارند، استفاده می‌شود. رزین‌های سیلیکونی در موارد زیر به کار برده می‌شوند:

  • بازتابنده‌ها
  • لنزهای سیلیکونی
  • موارد اتلاف حرارت
  • مواد محصور کننده
  • مواد پیوند دهنده قالب

 

مواد آب بندی مقاوم در برابر حرارت

این مواد از ویژگی مقاومت حرارتی رزین سیلیکونی که در سایر مواد پیدا نمی‌شود، استفاده می‌کنند و در محصورسازی اجزای الکترونیکی مانند سنسورهای دما و مقاومت کاربرد زیادی دارند.

 

پوشش‌های غیر قابل احتراق

این پوشش‌ها از ویژگی عدم اشتعال و مقاومت حرارتی رزین سیلیکونی بهره می‌برند. تولیدکنندگان به مدت طولانی از این ماده برای تولید ترمیستورها و مقاومت‌ها استفاده می‌کنند.

 

عامل رهاسازی قالب

سطح مولکول سیلیکون با گروه‌های متیل پوشانده شده است که باعث کاهش انرژی و انسجام سطح (توانایی مولکول‌ها در جذب یکدیگر) می‌شود. به عنوان مثال، سیلیکون پوشش داده شده روی سطح قالب رزینی به صورت نازک و با ضخامت کم روی سطح قالب پخش می‌شود. اگر رزین ترموپلاستیک درون آن ریخته شود، حتی پس از رزین به راحتی می‌توان سطح رویی آن را جدا کرد.

 

به دلیل عدم تحرک شیمیایی، گرمای عالی و مقاومت در برابر سرما و عملکرد برتر در محدوده دمای گسترده، از سیلیکون به عنوان عامل انتشار قالب در زمینه‌های مختلف از جمله صنعت لاستیک، صنایع رزین، صنایع غذایی و ریخته‌گری استفاده می‌شود.

جهت اطلاعات بیش‌تر با مشاورین متخصص ما از طریق صفحه تماس با ما ارتباط برقرار کنید.

قیمت رزین سیلیکونی