رزین امولسیون اکریلیک پایه آب

رزین امولسیون اکریلیک پایه آب

در هنگام کار با پلیمرهای آکریلیک پایه آب، شما مطمئنا با امولسیون های اکریلیکی مواجه خواهید شد. برای درک بهتر امولسیون اکریلیک ، ابتدا باید به مفهوم امولسیون اشاره شود. کلمه “امولسیون” از کلمه لاتینی(to milk) به معنای “شیر یا شیری شدن” مشتق شده است، زیرا شیر به لحاظ فنی امولسیون چربی و آب است. امولسیون مخلوطی از دو یا چند مایع است که به صورت معمول قابل  اختلاط نیستند. در یک امولسیون، یک مایع، که به عنوان فاز پراکنده شناخته می شود، در داخل فاز دیگر پراکنده می شود، که به عنوان فاز پیوسته شناخته می شود. این دو مایع می توانند انواع مختلفی از امولسیون ها مانند روغن در آب یا آب در روغن ایجاد کنند. برخی از نمونه های قابل تشخیص از امولسیون ها عبارتند از مایونز و شیر همگن.

در ادامه باید نگاهی به پلیمرها بیاندازیم. یک پلیمر در واقع بزرگ مولکولی است که از واحد های تکرار شونده تشکیل شده است. پلیمرهای طبیعی و مصنوعی بخش مهمی از زندگی روزمره هستند. از پلاستیک های مصنوعی آشنا مانند پلی استایرن تا پلیمرهای طبیعی مانند DNA و پروتئین هایی که ساختار اساسی موجودات زنده روی زمین هستند. پلیمرهای اکریلیک پایه آب در گروه پلیمرهای سنتز شده و مصنوعی قرار میگیرند.

رزین های اکریلیک معمولا از مونومرهایی نظیر اکریلیک اسید ، متاکریلیک اسید و سایر مونومرهای مرتبط ساخته می‌شوند. به طور خاص، پلی متیل متاکریلات یک رزین اکریلیک است که در شکل امولسیون آن برای پوشش های نساجی، چسب، لاک و سایر محصولات مرتبط استفاده می شود. رزین های اکریلیک در مقایسه با سایر رزینهای پایه آبی ،هنگامی که به عنوان یک جز در رنگ استفاده می شوند سبب بهبود برخی خواص نظیر: مقاومت در برابر آب و عوامل شیمیایی، لکه پذیری کمتر، چسبندگی بهتر و مقاومت بالاتر در برابر ترک خوردگی ایجاد می کنند. رزین اکریلیک درحالت جامد آن می تواند به مدت چندین دهه دوام یابد و در معرض نور خورشید ، زرد نشود.

 

بخوانید: فوق روان کننده ی پلی کربوکسیلاتی بتن

 

مترجم: شمیم روشن

4.2/5 - (19 امتیاز)